14 de març 2012

Va de capgrossos

Aquests són alguns dels Joves de Verges amb 4 dels 5 capgrossos que vam restaurar entre la primavera i l'estiu de 2011. Veure'ls ballar és una satisfacció i un gaudi. I mireu les seves cares, ells també n'estan de satisfets. Vull agrair a en Mäc, a en Josep Cots, i a en Francesc Guerrero i en Paco del Grup Moy el seu interès, ajuda, aportacions i fotos perquè el projecte fos una realitat. Gràcies senyors. I al grup de Joves de Verges una forta abraçada i especial agraïment, vosaltres heu sigut el motor perquè això fos possible. Gràcies.

Hem tapat els forats amb escaiola, paper de diari, cola i pasta de fusta. Un experiment, vaja...

Després de llimar-los els pintem amb acrílics. Una feina compartida entre el Paco del Grup Moy, la mà dels joves i la meva.

El setembre de 2011 els vam presentar al poble coincidint amb la Festa Major, i des de llavors qualsevol festa és excusa per sortir a ballar-los. Proper pas: renovar el vestuari.

La restauració dels Capgrossos de Verges ens ha animat tant que també hem construit el cap del Drac de l'escola del poble, la Francesc Cambó. Proper pas: millorar-li la llarga cua de tela.

I per acabar però seguint amb el tema us enllaço a una exposició comisariada per en Mäc. És una delícia, la plàstica és neta i ben treballada, els materials nobles, i els continguts rigorosos i amens. Una petita joia que ens parla sobre un tipus molt particular de capgròs: l'esquiva mosques.

2 comentaris:

  1. Que xulis aquests capgrossos.El que més m'agrada es la noia dels cabells d'or que fa l'ullet. Quina feinada per restaurar-los!!

    ResponElimina

Gràcies pel teu comentari